20191006

Museum liefhebbers moeten niet op hun honger blijven zitten in Hiroshima. Zo heb je dicht bij mekaar al: het Prefectural Art Museum, het Museum of Art en het City museum of Contemporary Art.

Het eerste museum stelt werken tentoon van Dali, Klee, Man Ray,Magritte, maar ook van hedendaagse artiesten uit de regio en ook befaamde namen uit de periode van de eeuwwisseling zoals Senko Kobayashi of Genso Okuda (hedendaags). Je mag er niet alles fotograferen, maar hier en daar mag het toch. Dit museum ligt quasi in de Shukkei-in, één van de prachtigste Japanse tuinen.

De tuin kan je rondwandelen en telkens je een bochtje maakt zie je een andere tuin en toch blijft het dezelfde. De aanlag is begonnen in 1620. Traditiegetrouw moest het een miniatuurversie voorstellen van een landschap. In dit geval Xiho in Hangzou (China). midden in de tuin is een grote vijver met een tiental eilandjes. Er zijn hoogtes en laagtes bruggen en brugjes. De theehuisjes zijn zorgvuldig geplaatst waardoor het geheel eigenlijk veel groter lijkt dan het is. Voor fotografen een paradijs. We zijn net iets te vroeg om het volledige herfstpallet te krijgen maar de kleuren beginnen hier en daar al te verschijnen. De tuin is één van de plaatsen waar de prefectuur snel werk van gemaakt heeft om het in zijn oorspronkelijke staat te herstellen na de bom. De kleine tuin ontvangt per jaar meer dan 300.000 bezoekers.

Het Hiroshima Castle was ook een monument dat erg snel werd heropgebouwd om de inwoners van de stad de moed te geven om verder te doen en de stad nieuw leven in te blazen. Het kasteel wordt ook wel eens het karperkasteel genoemd omwille van de vele karpers en Koi die in de wal rondzwemmen. De lokale baseball ploeg , hier heel populair, van Hiroshima heeft ook de karpers als embleem. Het interieur van het kasteel is nu een tentoonstellingsruimte die vooral de geschiedenis van de Samourai verteld. Er staan ook heel wat attributen opgesteld en bovenaan het kasteel kan je een panoramisch zicht hebben over de stad.

En dan moesten we nog een belofte goed maken. Op de shinkansen van Kobe naar Okayama hadden we geen gereserveerde plaats geboekt. Gevolg rechtstaan. Een meneer met zoontje schoof wat op waardoor Mie toch een zitplaats had. Hij bleek eigenaar te zijn van een Irish Pub in Hiroshima. Hij was zelf een Ier afkomstig uit Cork en was hier blijven plakken na het WK voetbal en heeft dus een Japanse echtgenote. De pub heet Molly Malone, hoe kan het anders. We zijn de man gaan opzoeken. We maakten er het einde van match Nieuw Zeeland -Namibië meen en het begin van de wedstrijd tussen Frankrijk en Tonga. Voor wie ooit naar Hiroshima gaat: Molly Malone, good drinks, good food! En de baas heet Mark, voor de vrienden.

Nog één tip: als je een Japan Railway Pass hebt kan je gratis rondrijden op de loop-bussen van Hiroshima. Makkelijk om overal snel te geraken en in korte tijd veel te zien.

Alexander Kanoldt (prefectural Art Museum)
Paul Klee
Senko Kobayashi
Senko Kobayashi
Red bridge at Shukkei-en garden
Ciment lantern, chinese style
The bridge between Heaven and Earth
View from Chozen-kyo (Place of solitude)
Smaller bridge in the garden
Autumn colouring has stgarted
View on the islands in the pond
View from the valley of old pines (Kosho-kei)
A stone bridge
Seifu-kan, the Cool Breeze Tea House for ceremonial tea
Yuyu-tei, view from the arbor of leisure
The teahouse and the bridge between heaven and earth
The valley of the Milky Way
View on the Shukkei-en garden from the top
and plenty of Koi
Garden exit
Hiroshima Castle, the Carp Castle and it’s ruins
The Castle
The study of the Samourai
A Samourai outfit
Old Samourai swords
The Samourai harnas
Hiroshima pano on top of the castle
The Hiroshima Gokoku Shrine
In this shop you can rent a puppy to cuddle it!
Shopping street in central Hiroshima
Neon Hiroshima
Some Irish stuff in Hiroshima at Molly Malone’s
An Irishman in Japan

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: