20191008

Uminonakamichi Sea Park is een nationaal park van recente datum dat gelegen is op een zandbank van ongeveer 300 hectare. Het heeft 15 km aan fietspaden en nog heel wat extra wandelwegen. Het aanbod is vooral bedoeld om ouders en hun kinderen een ontspannende dag te bezorgen. We wilden ook wel eens weten hoe onze kleinkinderen dit zouden smaken en trokken er naar toe. Het is een 45 minuten treinen en je stapt zo in het park.

Wij kozen voor het huren van een fiets omdat dit iets sneller vooruitgaat en als we al eens stoppen voor een foto dan zijn er al vlug wat uurtjes voorbij. Voor de bloemenpracht kwamen we in de minst interessante periode. Vanaf half Juli tot half Oktober is er geen uitgesproken plek voor bloeiende bloemen. Geen erg we hebben tenminste weer een zandstrand gezien en dat is al een belevenis op zich.

Alles is nieuw aangelegd , zeer zorgvuldig en daarom mag je in bepaalde delen van het park nog niet binnen om de groei van de aanplantingen niet te beïnvloeden. Er is een Eco vriendelijk bos, plaatsen waar je met de hond kan wandelen, een eendenvijver, een marine wereld , tennisvelden, een speelpark voor de kinderen, fonteinen, bloementuinen , een minigolf,een avonturen traject, een waterpretpark, een dierenpark, een park voor het aantrekken van wilde vogels. Voor elk wat wils dus. Wij deden er een dikke drie uur over. Is nu al de moeite waard en we hadden het geluk van midden in de week te komen, want te zien aan de parkings en plaatsen in de eetgelegenheden kan het hier bijzonder druk zijn op vakantiedagen en weekends.

Terug naar Fukuoka, naar het Ohori Park, een rustplek in een drukke stad. Het park heeft een enorme vijver een Japanse tuin en 2 km joggingpaden die erg goed in gebruik zijn. Wij hebben voor de wandeling gekozen die dwars over de vijver loopt. Het is een pad dat ook door heel wat hondenliefhebbers gebruikt wordt en nog meer dan bij ons worden mensen met hondjes door iedereen aangesproken. We waren wel net te laat voor een bezoek aan de Japanse tuin, spijtig.

Op naar een heel typisch iets voor Fukuoka: de eetstalletjes aan de oevers van de Naka rivier. Zo’n streetfood-stalletje heeft ongeveer een tiental plaatsen rond een bereidingsplek. Ze serveren er de traditionele gerechten van de stad aan elke mogelijke passant. Vanaf 17 uur zijn deze eetstandjes te vinden netjes naast mekaar. Hier heten ze Yatai en zo’n gelegenheid om eens streetfood te eten op z’n Japans mag je niet laten voorbijgaan. We zijn dus in de Hakata-Ramen gevlogen met een koele pint bier. Voor zo’n 3000 Yen waren we gediend en buikje gevuld. Dat hebben we dan ook weer gehad. De bus naar het hotel zat eivol, ’s avonds na het werk is het nog heel druk in Hakata/ Fukuoka. Wij hadden genoeg voor vandaag.

Sandy beaches at Uminonakamichi
Windy morning today
Hakata skyline
The duck pond
Strange but lovely flower
Must be Japanese customed birds all lined up
Symbol of Uminonakamichi
The Whale Cloud balloon
A two lane separated bike path
The Rose Garden
A few blooming roses left
And who’s on the wrong side of the road?
The wild foal pond
And this is a very big spider
In a few days we have the world cup in Fukuoka!
The middle path in Ohori Park
The Pavillion
You can paddle as well on the pond
Now you know how it looks like, and read it (?)
Visiting turtle
We have one of those in Knokke!
Investing in a one days event!
Night boat on Naka river
The famous Yatai on the River Naka banks
We had some tasty Ramen

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: