20191010

Beppu op Kyushu is een toeristische trekpleister en daar doen ze echt hun best voor. Reeds van in het station heb je een Tourist Hub waar je met al je vragen terecht kan en waar je zelfs voor een paar uur of een paar dagen je bagage in bewaring kan geven. Heb je vragen over wat er allemaal te zien is, vragen over hoe je naar waar reist, vragen over het weer, vragen over een hotelverblijf, een restaurant, ze weten het allemaal en doen dat ook nog eens in het beste Engels dat we tot nu toe gehoord hebben. 4 desks zien continu bemand en aan de deur stond vanavond nog iemand in opleiding die zich moest waar maken.

Wat heeft Beppu dan te bieden? Wel het is een geothermische plek en de stoom komt hier langs alle kanten uit de grond . Een paar plaatsen zijn als fenomeen te bezoeken en een ganse wijk stoomt de ganse dag door. We wilden de gelegenheid niet laten voorbijgaan en zochten de stomende plekjes op. We vertelden je gisteren al dat ieder hotel dat zichzelf respecteert ook een Onsen heeft, maar dat is nog niet alles. Er is ook een plek waar je, jezelf kan laten ingraven in een zandbak waar alleen je hoofd nog boven uit steekt. Na een kwartier heb je het wel gehad en kom je er helemaal ‘opgewarmd’ uit, alleen een beetje vuil van het zwarte zand.

Op andere plaatsen heb je dan plekken waar je je voeten wat kunt laten rusten in een warmwaterbad of je benen tot op kniehoogte kunt laten stomen. Allemaal hééél gezond zeggen ze. We hebben roze voetjes gehad en hebben de stoombaden bezocht, of we nu veel gezonder zijn weten we niet, maar het deed wel deugd.

In Kanawa, de ‘stomende wijk’ hebben we de Jigoku’s bezocht. Dit zijn sites die omgeven zijn door mooie tuinen en die speciale bronnen en geisers hebben. Alles is onder controle, we zouden niet in Japan zijn. Van bloedrood water tot azuurblauwe vijvers en borrelende modderbaden, of borrelend water, het leeft allemaal en we zitten hier duidelijk met een uitlaatklep vanuit de kern van moeder aarde. Alles dicht tegen de 100°C.  Het hoeft niet gezegd dat er overal ook wat kleinere Shinto tempeltjes geplaatst zijn.

De wijk is een bezienswaardigheid op zich , want overal zijn er buizen/ schoorstenen die de stoom laten ontsnappen vanuit de grond. We vermoeden dat het hier nooit koud is en hopen dat ze van dit natuurfenomeen gebruik maken om alternatieve energie te winnen. De laatste vraag is voor ons onopgelost gebleven.

Veel bezoekers , dat wel en hoe het ticketsysteem in mekaar zit is voor ons ook nog een raadsel. Maar we konden overal binnen met of zonder ticket en dat was het voornaamste. Beppu mag z’n gelijke niet zoeken in bvb Rotorua, maar het mag wel op het lijstje komen van mensen die eens graag van nabij de geothermische activiteit leren kennen.

Je komt er makkelijk met de lijnbus en het kost je een dikke 3 Euro om er te geraken. De ingang is dan nog eens 8 Euro en daar heb je dan een bijna halve dag voor. Je kan er ook nog je eigen menu laten stomen. Alles wat je lekker vindt gaat de stoommandjes in en dat wordt je dan voorgeschoteld. Bijna homecooking dus, maar dan wel op een stoombadje.

How to steam a meal
And again everything in a nice surrounding
Steam coming up in the distance , mark the little red bridges again in the green garden
This is hot air
And this must be a steaming lady (!?)
Umi Jigoku
This pool is at a temperature of 98°C
To prevent the steam blowing in the air they’ve put stones on and around it.
Everything is in a surrounded, almost tropical garden
The pond in a greenhouse
Mie at Umi Jigoku
Entrance to one of the shrines ( red torii)
Lunch is getting ready
Boiling mud pools at Oniishibozu (Shaven head) Jigoku
Don’t go in , just watch
You can also take a steam bath on these, want to try?
Chinoike Jigoku, looks like blood
Steam in this area even comes out of the sours
Tatsumaki Jigoku, used for shows and entertainmant
Pure steam blown in the air in Kannawa
Warm your feet
A users guide to steam your feet
This is how Kannawa looks like
It often looks like an old steam locomotive
We saw this japanese car-port as well

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: