20191012

Opnieuw naar Fukuoka/Hakata want vandaag speelt Ierland tegen Samoa. Eerst nog een uitgebreid Japans ontbijt. Daar begin je aan met volle moed , want het is een flink pakket dat je voorgeschoteld krijgt. Zie hiervoor de foto’s. Op aanraden van het hotel is het ook wel aangewezen van nog even de Onsen in te duiken voor je naar het ontbijt vertrekt. Hebben we dus gedaan. Het zweten achteraf lukt al wat beter. Het hotel is zo vriendelijk van ons naar de bushalte te voeren waar we op tijd onze weg kunnen vervolgen via de oude Kyushu hoofdweg. Mooie rit in het eerste deel die dan verwaterd eenmaal dat je de stad of steden bereikt. Dan zijn het weer allemaal huizen en appartementen met dan nog de ene kantoorblok naast de andere.

Geen nood we zijn goed op tijd in het hotel dat op een 100 meter stappen van het station ligt. Sorry maar we moeten nog 20 minuten wachten voor we kunnen inchecken. Japanners zijn daar heel secuur in. Geen minuut eerder kan je naar de kamer. En zo is het overal, ook bij het binnenkomen in een stadion. De dranghekkens worden zelfs vroeger weggehaald , maar niemand beweegt tot het uiteindelijke signaal komt dat je binnen mag. Je zou het eens in Europa moeten proberen.

Ierland vs Samoa dus en Ierland moet winnen om zich zeker te plaatsen voor de kwartfinales. Een grote meute Ieren is naar het stadion afgezakt en de sfeer zit er goed in. Heel wat supporters ook van Samoa. Er wonen meer Samoa-natives buiten Samoa dan er binnen en dus zijn velen van hen ook voldoende bemiddeld om naar Japan af te reizen om hun team te steunen.

Ierland heeft vandaag zijn kernteam opgesteld. Niets aan het toeval overlaten is de boodschap  en winnen is het doel. Ze starten alvast prima en scoren in de eerste helft 4 tries , wat betekent dat de volle buit van 5 punten binnen is.  Samoa doet zijn best en probeert om door de verdediging van Ierland te raken. De verdediging doet het goed, maar Bundee Aki gaat iets te fel te keer en krijgt rood. Ierland dus met een mannetje minder en dat moet zwaar wegen zeker in de tweede helft. Ze laten echter hun sterkte zien en scoren nog eens 3 tries. Samoa slaagt er in om amper 1 try te maken wat de eindstand op 47-5 maakt.

Die buit is binnen en dus blijft Ierland voor de kwartfinale in Japan. Tegenstander wordt Nieuw Zeeland of Zuid Afrika. Dat wordt een paar andere mouwen dan Samoa. De terugreis van het stadium doen we grotendeels te voet. De kilte van de avond doet deugd, want de voorbije dagen is het wat  warm geweest. Wij in Kyushu zijn vandaag gespaard gebleven van de tyfoon die serieus te keer ging in de regio rond Tokyo. Wedstrijden Engeland vs Frankrijk en Nieuw Zeeland vs Italië zijn afgelast en al deze ploegen krijgen 2 punten en een gelijkspel dat op 0-0 eindigt. Zo was de afspraak voor de wereldbeker en de veiligheid van spelers en publiek primeert. Zo te zien op de TV beelden moeten de weersomstandigheden zwaar geweest zijn. De schade is groot en wij zijn daar mooi aan ontsnapt. Gewoon geluk.

Bij thuiskomst heeft Mie nog een verrassing. Haar voorste snijtand is gewoon afgekraakt. En nu? Aan de balie van het hotel hebben ze een afspraak gemaakt met een Dental Clinic , zoals er hier veel zijn. ’s Morgens tegen 7 uur mogen we er naartoe. Het is zondag maar deze Clinic werkt 24/7. We zien wat het wordt. Alvast vroeg opstaan want morgen moeten we weer weg naar Kumamoto onze laatste halte voor we terugkeren naar Tokyo.

Japanese breakfast
Rice, fish and eggs are basic
And the miso soup instead of the coffee
to end with a small stew
The inside onsen bath
The outside Onsen bath
The fouton beds
The check -in and out at Hanamura
On our way again through the mountains
Large rivers and small villages
a Kyushu village
beautifull valleys
lakes that remind us of the Rockies in Canada
Getting back into town and above us the cloudy sky of the typhoon
The Irish fans getting ready
Fukuoka stadion
A Samoan haka
Surprise , surprise, got my rugby tooth!!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: